29.04.2020 Назад

Варена спаржа (хрумка):
Відрізати нижню частину списа спаржі – приблизно 4-5 см. У великій каструлі довести воду до кипіння, додати сіль за смаком та опустити спаржу. Вода має повністю покривати стебла. Після того, як вода знов закипить, варити на невеликому вогні 4-5 хвилин. Зняти каструлю з вогню та злити воду. Потримати спаржу під холодною водою для збереження кольору та хрумкості.
Посипати спаржу сиром або полити вашим улюбленим соусом

Варена спаржа (м’яка):
Відрізати нижню частину списа спаржі – приблизно 4-5 см. У великій каструлі довести воду до кипіння, додати сіль за смаком та опустити спаржу. Вода має повністю покривати стебла. Після того, як вода знов закипить, варити на невеликому вогні 7-8 хвилин. Зняти каструлю з вогню та злити воду.
Можна використовувати як гарнір у вашій улюбленій страві та/або заправити соусом

Спаржа у духовці:
Відрізаємо жорсткі кінчики списів на 4-5 см, викладаємо у форму для запікання спаржу в 1 шар, поливаємо оливковою олією (можна також покласти наверх, за бажанням, сир бажанням), додаємо сіль та перець за смаком. Ставимо форму в розігріту до 200 градусів духовку на 15-20 хвилин, кілька разів перевертаємо стебла під час запікання. (якщо готуємо без сиру)

Спаржа на сковорідці:
Відрізаємо жорсткі кінчики списів на 4-5 см. Вмикаємо середній вогонь, на сковорідку кладемо 1 ст. л. вершкового масла та додаємо 1 ст. л. оливкової олії. Викладаємо 1 шаром спаржу і даємо їй розігрітися (якщо сковорідка невелика, то спаржу слід розрізати). Після того, як спаржа розігріється, додаємо приблизно 100 мл води, накриваємо кришкою і готуємо 3 хвилини. Після цього додаємо 1 ч. л. цукру та сіль за смаком (приблизно ½ ч.л.), перемішуємо спаржу і знов накриваємо ще на 1-1,5 хвилини. Знімаємо кришку і чекаємо, поки вся вода випариться.

БУТЕРБРОДИ ІЗ СПАРЖЕЮ:

Інгредієнти:
Хліб житній – 2 шматки
Спаржа зелена – 3 списи
Салат – 2 листочки
Сметана – 2 ст. ложки
Гірчиця суха
Рослинна олія – 1 ст. ложка
Сіль
Лимонний сік

Відрізати нижню частину списа спаржі – приблизно 4-5 см. У великій каструлі довести воду до кипіння, додати сіль за смаком, лимонний сік (за бажанням) та опустити спаржу. Вода має повністю покривати стебла. Після того, як вода знов закипить, варити на невеликому вогні 4-5 хвилин. Готову спаржу опустити в холодну воду, щоб вона зберегла свій колір. Порізати списи спаржі на шматочки, довжиною 1 см. Змішати спаржу зі сметаною та рослинною олією. Додати за смаком гірчицю. Хліб намастити тонким шаром вершкового масла, покрити листками салату та покласти зверху спаржу.

Інгредієнти:
Хліб житній – 2 шматки
Спаржа – 3 списи
Яйця – 2 шт.
Салат – 2 листочки
Сіль – за смаком
Рослинна олія – для смаження
Перець чорний молотий – за смаком
Часник – 1 зуб.

Спаржу вимити й висушити паперовим рушником. Відрізати нижню частину списа – приблизно 4-5 см. Розігріти олію на петельні, додати зубчик часнику та спаржу. Смажити без кришки 7 хвилин. За хвилину до готовності посолити та поперчити. Довести до кипіння каструлю з водою, потім зменшити температуру до ледь помітного кипіння. Ложкою перемішати воду, розбити яйце та обережно помістити його у воду. Готувати 2-3 хвилини. Хліб трохи підсушити у тостері. На хліб покласти лист салату, спаржу та яйце.

Інгредієнти:
Бездріжджовий хліб – 2 шматки
Зелена спаржа – 3 списи
Яйця – 2 шт.
Крес-салат – 20 г
Оливкова олія – для смаження
Сіль – за смаком

Салат та спаржу вимити й висушити паперовим рушником. Відрізати нижню частину списа спаржі – приблизно 4-5 см. У великій каструлі довести воду до кипіння, додати сіль за смаком, лимонний сік (за бажанням) та опустити спаржу. Вода має повністю покривати стебла. Після того, як вода знов закипить, варити на невеликому вогні 4-5 хвилин.
Поки готується спаржа, на попередньо розігрітій пательні підсмажити 2 яйця.
Готову спаржу опустити в холодну воду, щоб вона зберегла свій колір. Порізати списи спаржі на 3 частини.
На хліб викласти спаржу, зверху яєчню та прикрасити листям крес-салату.